Tänä syksynä päätin, että opettelen neulomaan villasukkia, koska en aiemmin ole sitä kokeillut. Lapasia ja muita kyllä on tullut tehtyä yllin kyllin, mutta villasukkien tekemistä olen aina yrittänyt välttää. Aivan turhaan.

Vaikeuksilta ei tosin tämän ensimmäisen parin kanssa vältytty. Jostain syystä en ihan ymmärtänyt kantapään kavennusohjeita, joten niistä tuli todella omituisen näköiset, mutta ei mitenkään niin kauheat, ettei niitä parsinneula korjaisi.

Tältä näyttää siis ensimmäinen tekemäni pari villasukkia. Lanka on Novitan 7 veljestä Jättiraita, ja väri on 873. Langanmenekki oli noin 150 g, ellei hieman vähemmänkin. Ohjeen löysin Novitan sivuilta (http://www.novita.fi/cms.php?cms_cname=neulemallisivu&nlm_id=232) mutta ohjeen mukainen lopputulos näyttää erilaiselta omien virheideni takia.

Vaan eipä tuo haittaa, opin ainakin improvisoiden korjaamaan virheet. Tärkeintä oli, että tein kantalappua tehdessä samat virheet kahdesti, että sukat ovat ainakin suht' samannäköiset. Raidoista sain hyvännäköiset aloittamalla silmukoiden luonnin kohdasta, jossa väri vaihtuu. En tosin viitsinyt heittää hukkaan niin paljon lankaa, että olisin aloittanut sukat samasta raitaväristä, mutta lopputulos on mukavan erilainen, mutta silti yhtenäinen kokonaisuus.

Nyt on tekeillä toinen sukkapari, josta saan varmasti kuvia aivan piakkoin. Tällä kertaa näyttääkin jo sujuvan paljon paremmin.

Kertokaa ihmeessä kokemuksia omasta ensimmäisestä villasukkaparistanne, tai muusta aiheeseen liittyvästä. Otan mielelläni vinkkejä tai mielipiteitä vastaan.

Kutomisiin,

Aino